Az EU-s források és a hazai építőipar
2023-ban Magyarország jelentős gazdasági visszaesést tapasztalt, ahol az építőipar 18,3%-os csökkenését főként az otthonfelújítási program lezárása okozta. Ez ellentétben állt a kormány több mint 4%-os növekedési várakozásával, mindössze 0,8%-os bővülést sikerült elérni. A magas kamatlábak és a gazdasági stagnálás negatívan érintette a versenyszféra beruházásait, míg az állami beruházások, elsősorban a logisztikai központokba és a külföldi autó- és akkumulátorgyártókba, életben tartották az építőipart. A 2024 eleje felmutatott javulás jeleit az EU források és a növekvő hitelezési aktivitás köszönhető, különösen az energiahatekonysági projektek finanszírozása terén, ahol nagy gyártók megnyitása is hozzájárul a fellendüléshez. A lakáspiac óvatos maradt a magas kamatlábak és a növekedő élőköltség ellenére, bár a kereslet az új ingatlanok iránt fennmaradt. A szöveg kiemeli az EU források fontosságát az építőipar stabilizálásában és növekedésében, valamint a kriptovaluta befektetési alternatívaként való potenciálját.
Tovább
Boldog négytagú család ül a padlón egy fehér téglafalú szobában, ahol a szülők és két gyermekük kézzel háztető formát formáznak felettük.
Fedezd fel a 2024-es CSOK Plusz lehetőségeket az Axamat.hu-nál, és kezdd el építeni a jövődet már ma! Akár új otthon vásárlását, akár a meglévő ingatlan korszerűsítését tervezed, az AXABAU Group Kft. és a széles termékválasztékunk készen áll, hogy segítsen megvalósítani álmaid otthonát. Ne hagyj ki egy ilyen arany lehetőséget – teremts otthont a jövőnek most!
Tovább
A DIY lakásfelújítás előnyei - Miért érdemes most DIY projektekbe kezdeni?
A "Csináld Magad" (DIY) mozgalom népszerűségének titkát fedezzük fel a magyarok körében, ahol az építőipari szakemberhiány és a növekvő költségek új trendet indítottak. Fedezd fel, hogyan takaríthatunk meg jelentős összegeket, miközben saját kezünkkel alakítjuk otthonunkat. Ismerd meg a kreativitás és a személyes fejlődés előnyeit, amit a DIY projektek kínálnak. Tudd meg, hogyan segíthet ebben az Axamat webshop széles választékú termékeivel és hasznos tanácsaival. Lépj be a DIY világába, ahol a saját szabályaid szerint alakíthatod otthonodat, és érezd a büszkeséget saját alkotásaidért.
Tovább