Az otthoni barkácsolás alap eszközei!

Ezermester vagy? Örömmel töltöd szabadidődet fúrással-faragással? Esetleg szeretnél belekezdeni az otthonod javításába, felújításába? Lényeges, hogy profi eszközökkel dolgozz, az elhasználódott eszközöket pedig cseréld újakra. Cikkünkben összeszedtük a nélkülözhetetlen barkács eszközöket, amelyeket érdemes beszerezned, mielőtt munkába kezdenél.

Védőfelszerelés

Mi azt javasoljuk, ha nem rendelkezel a megfelelő védőfelszereléssel ne is kezdj bele a munkába, ez legyen a legelső lépésed eszközeid beszerzésénél. Nem kérdés, hogy fontosságuk megkérdőjelezhetetlen. Akár védőszemüvegről, vagy maszkról legyen szó. Ne felejtsük el a kesztyűket sem, ritkán költenek a barkácsolók rá, holott kezünk védelme kiemelten lényeges. Vegyünk mindig megfelelő az adott tevékenységhez való kesztyűt, akár kerti munkához vágás biztos munkakesztyűt, akár építkezéshez bőr/szövet kesztyűt.

 

 

Alapvető kéziszerszámok

Mindenek előtt érdemes végiggondolnunk, hogy elektromos, vagy kéziszerszámokra lesz szükségünk otthoni tevékenységeinkhez. Mi azt gondoljuk mindkét típusra szükség van a sikeres barkácsoláshoz. Az elektromos eszközöknél sok esetben nagyobb szakértelmet igényel egy hagyományos szerszám, de nem mindig helyettesíthetjük ezeket a szerszámokat. Kiemelnénk, hogy bizonyos alapvető felszerelésekre, szinten minden háztartásba szükség lehet, ilyenek a vízmértékek, mérőszalagok és vágókések is. Barkácsolni vágyóknak elengedhetetlen a legalapvetőbb felszerelések tekintetében a kalapács, véső, megfelelő fűrész feladatunkhoz választva, kézi gyaluk különböző változata, csiszolófa, csiszolólap, ráspoly, harapófogó, derékszög. Abban az esetben, ha főleg asztalos jellegű munkákkal szereted eltölteni az idődet, szükséged lehet a fent felsoroltakon túl még kombinált fogóra, csípőfogóra valamint kézi csavarhúzóra és fázisceruzára is. Modern és méltán kedvelt alapdarabok egyike a ragasztópisztoly is, igazán sokoldalúan tudjuk alkalmazni különböző feladatokhoz, amiknek csak a képzeletünk szabhat határt.

 

 

Elektromos eszközök

Elektromos készülékek esetében rengeteg eszköz közül választhatsz, mi azt javasoljuk az alap gépeidet mindenképpen a fúrógép (hasznos lehet hozzá állvány is), csavarozógép, körfűrész, dekopirfűrész, vagy szúrófűrész és felsőmaró, sarokcsiszoló és gyalu alkossa. Sok terméknél manapság elérhető már akkumulátoros változat ezek hatalmas előnyt jelenthetnek, főleg olyan alapvető és kedvelt gépeknél, mint az akkus csavarhúzó. Itt megjegyeznénk, hogy érdemes odafigyelned pár fontos szempontra, hogy elkerüld a kellemetlenségeket. Mindenképpen nézd meg, hogy az aksi mennyi időt bír egy feltöltéssel és azt is, hogy hány órás töltésre van szüksége amennyiben lemerült. A saját tapasztalatainkat alapjául véve azt tanácsoljuk olyan készüléket vásároljatok, amihez kettő töltőegység tartozik, de mindenképpen vegyetek hozzá egy tartalékot, így ha munka közben merül le a gép, nem kell a munkát abbahagynod ameddig fel nem tölt.

 

A csiszolókra is térjünk ki kicsit jobban, nem szabad megfeledkeznünk róluk, mert kulcsfontosságú eszközök. Többféle modell áll rendelkezésre, amelyek közül mi az következő három típus beszerzését javasoljuk, természetesen feladatfüggően:excentercsiszoló,rezgőcsiszoló és deltacsiszoló.

 

További hasznos és elengedhetetlen eszközök

Falaid javítását, újra festését saját magad szeretnéd elvégezni? Csupán néhány nélkülözhetetlen alap eszköz választ el ettől és már hozzá is láthatsz a munkához, amire szükséged lesz: festőhenger,festőlétra,takarófólia,glettvas,kőműves serpenyő,kőműveskanál, ha mind ezek meg vannak bármikor indulhat is a falaink új köntösbe varázslása. Mi a helyzet, ha esetleg burkolnál is? Általában tökéletesen megfelelő egy aljzatkiegyenlítő réteget felhordani, a falakra pedig speciális alapozót, amire viszont mindenképpen szükséged lesz az egy elektromos kézi keverőgép, segítségével pillanatok alatt összekeverhetjük az anyagot, de sokoldalúan ki tudjuk használni akár a feljebb említett festésnél is, falfestékünk átkeveréséhez. Kézi eszközöknél amit semmiképpen nem kerülhetünk el burkolásnál az a glettvas,tüskés henger, fugakereszt és csempecsípő, valamint a fugázó anyag egyenletes felhordásához elengedhetetlen fugázó zsák. Csempéző szivacs vagy szivacsos simító használatát is javasoljuk, a csempék, vagy padlólapokra megtisztítására.

 


A barkácsolás is olyan, mint a legtöbb komoly hobbi, minél több tudásra teszel szert, annál inkább érzed, mennyi mindent kéne még tudnod és mennyi eszközre van még szükséged. Ez így is van rendjén, ha elég ügyes vagy, megfelelő eszközökkel és átgondolt munkával házilag is kivitelezhető rendkívül sok felújítási, építési munka. Az esetleges kezdeti ügyetlenkedés ne aggasszon, ugyanis ne feledd, hogy gyakorlat teszi a mestert és ez itt különösen igaz!

Élmény dús barkácsolást, felújítást, fúrást, faragást kívánunk és ne feledjétek, cégünk célkitűzése a legjobb áron a legjobb minőséget szolgáltatni; AXAMAT - Az építkezés itt kezdődik!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK