Építési és felújítási munkák télen?

 

Évszaktól függetlenül szeretnénk, ha otthonunk kényelmes, biztonságos és hívogató lenne, ne higgyük azt, hogy a téli zimankó idején nem lehetséges egyes beltéri és kültéri munkák elvégzése!

Igen, kissé szokatlan a házunkkal kapcsolatos télen végzett projektek tervezése; Az átalakítások, felújítások általában tavasszal vagy nyáron történnek. Ne feledjük azonban a tél egy lassú és üres időszak a vállalkozók számára. Ez előnyös számodra, mert lesz idejük korábban elkezdeni a projektet, és az átalakítás gyors és hatékony befejezésére összpontosítanak majd. Ezen túlmenően, ha a vállalkozóknak kevesebb projekten kell dolgozniuk, több idejük van a Te otthonodon dolgozni, így a projektjeid a tervezettnél korábban befejeződhetnek.

Hát nem jól hangzik, hogy mire beköszönt a tavasz – otthonodban megérkezhet az a nagyszerű újdonság, amiről mindig is álmodtál?

Nézzük, melyek azok a beltéri felújítások amiket elvégezhetünk?

Gipszkartonozás

Igazán jól használható anyag, fűtött vagy akár fűtetlen beltérben is tudsz vele dolgozni télen. A gipszkarton sokoldalúsága egyedülálló álmennyezetként, válaszfalként, vagy egyenetlen falfelület beborítására is megoldás nyújt.

Vékony rétegben glettelheted, amit száradás után kedvedre és fantáziádra bízva festhetsz is!

 

Hideg és meleg burkolás

A burkolási munkálatok – legyen szó hidegburkolásról (csempézés) vagy meleg burkolásról (parketta vagy a laminált padló) biztonsággal elvégezhető legyen kint akármilyen zord idő.

Hidegburkolásnál érdemes szem előtt tartani, hogy lassabban fog megszáradni a ragasztó, így a fugázás ideje, és a padló használatba vétele, terhelhetősége is kitolódik. Mint minden építőanyagnál itt is érdemes a burkolatot és burkolati segédanyagokat kintről behozva, szoba hőmérsékleten tárolni, így érhetjük el, hogy a hirtelen meleg hatására ne legyen baja.

Meleg burkolatoknál is lényeges, hogy mind a fa parketta, mind a laminált padló deszkáit, és a hozzájuk felhasználandó segédanyagokat tartsuk egy kis ideig meleg helyen, hogy az anyagok megszokják a benti hőmérsékletet, ami szintén fontos hidegben ne használjunk ragasztót! Amennyiben ezeket az alap lépéseket betartjuk, tökéletesen kivitelezhetjük az új padlónkat télen is.

 

Glettelés és festés

Egy kis körültekintéssel télen, hideg időben is probléma nélkül kifestheted a falaidat, azonban számolnunk kell azzal, hogy lassabban haladnak majd a munkálatok.

A szoba hőmérsékletét körülbelül 20-30 fokos tartományban tartva tökéletes eredményt érhetünk el, a pára hatalmas ellenségünk lehet, amit óvatos szellőztetéssel kiküszöbölhetünk. Érdemes továbbá jó minőségű, glettet és egy rétegben is kiválóan fedő és gyorsan száradó festéket választani, ezzel rengeteg időt spórolhatunk meg és biztosíthatjuk, hogy tartós és szép eredményt érünk el.

 

OSB lapok, faanyagok felhasználása

A felhasználása szinte végtelen, pusztán a kreativitásunk szabhat határt. Legyen szó falak burkolásáról, polcok, bútorok készítéséről - univerzálisan felhasználható anyagok.

Festheted, lakkozhatod,kialakíthatod vele azt a légkört ami igazán Te vagy.


Mint írtunk is róla korábbi cikkünkben sajnálatosan 2022-ben újabb áremelkedés várható - amennyiben van olyan tárolónk ahol megfelelő, száraz közeget tudunk biztosítani a felújításhoz szükséges anyagoknak, mindenképpen érdemes megvenni előre, az árak mellett a téli hónapokban áltanosan elmondható, hogy nagyobb a választék, mint a tavasszal, amikor megrohamozzák az emberek a boltokat.

Javasoljuk, hogy készíts egy felújítási tervet, nézz körül a webáruházunkban,hogy mi mindent tudsz beszerezni, ezáltal komplett költségvetést állíthatsz össze és nem ér semmi meglepetés.

Ne feledjétek, cégünk célkitűzése a legjobb áron a legjobb minőséget szolgáltatni; AXAMAT - Az építkezés itt kezdődik!

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK