A Hőszigetelés Előnyei

Minden amit tudnod kell a hőszigetelő rendszerekről

A modern hőszigetelő rendszerek akár házépítésnél, akár utólagos szigetelésnél, egyre nagyobb hangsúlyt kapnak Magyarországon. Ennek talán legfőbb oka, hogy a kimutatások alapján 40%-os spórolás mellett, még akár 75% hőveszteség csökkenést is biztosíthat egy jó hőszigetelés, ezzel pedig rengeteget spórolhatsz!

Viszont a spórolás mellett rengeteg más előnye és tulajdonsága is van a hőszigetelésnek amiről érdemes tudnod; tarts velünk, hogy megtudd nemcsak azt, hogy milyen egyéb előnyökkel jár hanem hogy lásd milyen egy jó hőszigetelés és hogyan kell kiépíteni.

Hőszigetelés megtakarítás és környezetvédelem

A szigorodó környezetvédelmi előírások és fosszilis energiahordozó árak emelkedése miatt javasoljuk, hogy mihamarabb gondolkodj el egy hőszigetelő rendszer kialakításán. Az építőipari és megélhetési árak is folyamatosan emelkednek így minél korábban vágsz bele, annál többet spórolhatsz.

A jól elkészített és jó minőségű szigetelőanyagokból álló, megfelelően kivitelezett szigetelés viszont csökkenti a kiadásaid, hanem hozzájárul az egészséges beltéri klímához és a kellemes közérzethez is és még a bolygónkkal is jót tehetsz. Nálunk mindent megtalálsz ami egy modern hőszigetelés rendszerhez kell.

hőszigetelés rendszer előnyei


Hőszigetelő rendszerek előnyei

Egy kiváló hőszigetelő nemcsak télen csökkenti fűtési költségeid, hanem nyáron, a hűtési költségeken is spórólhatsz. Kimutatások alapján egz hőszigetelő rendszer költsége már akár 4-5 év alatt is megtérülhet, amennyiben megfelelően van kivitelezve.

Emellett több olyan előnye is van egy hőszigetelő rendszernek amit ritkán említenek, például, hogy segíthet a penészesedés megakadályozásában!

A hőszigetelő rendszerek, legyenek azok lábazati vagy homlokzati jellegűek, véget vetnek az eltérő és különböző hőmérsékletű terek között jelentkező hőátadásnak. A hőingadozás minimalizálásával kevesebb lesz a hideg felületek területe, ezáltal a nedvesedés vagy páralecsapódás veszélyét is csökkented.

Javasoljuk, hogy a falak külső és a homlokzat mellett szigeteld a lábazatot, padlásteret, födémet, pincefalat, lapos tetőt és a padlót - nálunk, az Axamatnál pedig a megfelelő termékek mind rendelkezésre állnak!

 Fontos kihangsúlyoznunk, hogy egy jó szegelés rendszerrel egyszerre növelheted az otthonod élettartamát és az értékét is, akár 15-20 százalékkal is. Érdemes figyelembe venni, hogy egy ház hőveszteségének nagyjából 30-40%-a távozik a falakon keresztül, a tetőn körülbelül 20-30%, a padlón és a födémen keresztül 10-15%, a további 12-25% pedig az ablakokon át. Sőt, még a kéményen át is távozhat egy minimális hő. Éppen ezért ne habozz szakembereink tanácsát kikérni, hogy neked melyik szigetelés lenne a leghatékonyabb.

 

hőszigetelés


Hőszigetelő rendszer termékek

Az anyagok beszerzése előtt célszerű megvizsgálnod és felmérned az otthonod állapotát, a hőveszteség okait, az ingatlan fekvését és tájolását, valamint az éghajlati tényezőket. A szigetelőanyagok típusa mellett (például eps, grafitos, kőzetgyapot, polisztirol, vagy esetleg egy speciális termék), a szerkezet hőszigetelő képességét a lapok vastagsága és hővezetési tényezői határozzák meg.

A legismertebb és legköltséghatékonyabb megoldás az EPS vagy más néven a polisztirol szigetelés, melynek akár 98 százalékát is levegő alkothatja, melyek kiváló hőzáró rétegként működnek. A polisztirol táblák nemcsak kiváló megoldást jelentenek a szigetelésre, de környezetbarát megoldást is nyújtanak, mivel őket akár 7x is újra lehet hasznosítani. Jó hírünk, hogy modern rendszerekkel mint például a grafitos szigetelőanyagok csodálatos hőszigetelés szinvonalat érhetsz el már akár alacsonyabb vastagságnál is. Emellett a kőzetgyapot is igen elterjedt szigetelés termék, mely hasonló hőtartó tulajdonságokkal rendelkezik, mint az EPS lapok.

Ne feledkezz meg a lábazati hőszigetelésről sem, hiszen, ahogy már korábban említettük, a fal és a lábazat találkozásánál hőhíd alakulhat ki. Ilyen területekre XPS polisztirol megoldás ajánlott, mivel ez az anyag nem vesz fel nedvességet, így hosszú időn keresztül tudja tartani a kiváló hőszigetelő képességét. Mindezt a zárt cellaszerkezetének köszönheti, erről bővebb szaktájékoztatást az értékesítő kollegáinktól kaphatsz. Javasoljuk válassz számodra és a területnek megfelelő szigetelő lemezeket, a fűtési és hűtési költségeiden könnyen megspórolhatsz akár 20-40%-ot is a tető és a mennyezet szigetelésével.

Hőszigetelő rendszer kiépítése

A hőszigetelés rendszer kiépítése egy több lépcsős munkafolyamat ahol minden részhez érdemes a megfelelő kiegészítő anyagokat és termékeket használnod.

Érdemes megemlítenünk, hogy azok az épületek, amelyek még nem lettek ellátva hőszigetelő rendszerrel, azok kétszer-háromszor annyi széndioxiddal szennyezik a levegőt és a környezetet mint egy szigetelt ház.

A hőszigetelő lapokat kétféle módszerrel rögzítheted, ragasztással és dübelekkel. A táblákat optimális ragasztási technikával kell a felületre egymáshoz szorosan illesztve, kötésben felhelyezni, ehhez szükséges a szigeteléshez megfelelő ragasztó. A stabil és időtálló hőszigeteléshez minden esetben használnod kell dübeleket, ezt a folyamatot a száradás után végezheted el. A következő lépésben az elkészített felületet ragasztóba ágyazott üvegszövet hálóval kell összefognod. A háló mellett szükséged lehet még egyéb segédanyagokra is, mint például alapozókra az alapfelületek előkészítésénél, élvédőkre és indítóprofilokra a felhelyezéshez és rögzítéshez. A munkálatok utolsó részénél fel kell vinned egy alapozóréteget, majd következhet az általad választott vakolat felhordása.

 

hőszigetelés rendszer


Hőszigetelő rendszer vakolatok

A vakolatok széles választéka lehetőséget kínál a számodra, hogy olyat válassz, amivel megvalósíthatod az egyéni elképzeléseidet! Abban az esetben, ha színezni is szeretnéd az otthonodat választhatsz színezett vakolóanyagok közül is, de egy ragyogóan fehér színt, bármilyen homlokzatfestékkel egyedivé és különlegessé varázsolhatsz.

Összefoglalva, a polisztirol és egyéb hőszigetelés rendszer előnyei a költségek csökkentése, az otthon komfortjának növelés, a relatív gyors megtérülés és környezetünk védelme. Ha még további információra lenne szükséged ne habozz, hívj bennünket vagy írj nekünk. Amennyiben pedig teljes rendszerre szeretnél árajánlatot kérni ide kattintva megteheted.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK